Välkommen hem till oss!

Varmt välkommen till www.waterside.nu!

Detta är en familjeblogg som drivs av mig Marcus och min fru Helena. Vi bor i ett vackert hus på landet cirka 2 mil utanför Skövde. Namnet waterside kommer från att vi har ca 50m ner till en vacker liten sjö. Så vi brukar kalla detta vårat paradis eller ”huset vid sjön”.

Vad kommer vi att blogga om?

Vi startade denna bloggen för att dela med oss av vårat lugna lantliv. Dels kan släkt och vänner följa vad vi gör och dels kanske vi träffar nya intressanta människor genom bloggen. Vi har båda ett intresse av att uttrycka oss i text och en liten blogg är perfekt för detta.

Några planer vi har för framtiden är att skaffa katt och hund. Vi har bara bott i huset ca 1,5 år och i början renoverade vi en del så vi har inte direkt haft tid att tänka på husdjur. Självklart har vi även framöver tänkt att fylla huset med barn, men vi tar en sak i sänder 🙂

Matlagning

Min fru älskar matlagning och bakning och står en stor del av sin lediga tid i köket. Troligtvis kommer hon att skriva lite om sina recept och liknande antar jag.

Träning

Vi båda tränar ganska mycket. Jag har en bakgrund inom fotboll och Helena dansar. Något vi gör ihop är att konditionsträna och även ibland gå till gymmet tillsammans. Jag har även planer på att inreda ett litet hemmagym i källaren. Dels för att det är långt till närmsta vanliga gym och dels för att jag verkligen uppskattar att kunna träna själv hemma. Då kan jag ha på vilken musik jag vill och bete mig precis hur jag själv vill.

Resor

Vi har både ett stort intresse för att resa. Det har inte blivit av på några år nu på grund av huset som krävt en del uppmärksamhet. Men vi har gjort en del större resor, bland annat sydostasien, sydamerika och Australien. Även flera mindre resor till bland annat Grekland har det ju blivit.

Något vi pratar mycket om är att göra nästa stora resa till USA. Dock bör vi göra det snart innan vi skaffar hund och/eller katt. Vi får se vad som händer i framtiden helt enkelt.

Att ha ett eget hus har varit vår dröm sen vi träffades för ca 8 år sedan. Vi har bott tillsammans i 5 år men tidigare i lägenhet. Vi är båda uppvuxna på landet så jag tror vi helt enkelt ville flytta ut på landet p.g.a det. Ofta dras man ju till sina rötter som man säger.

Men att kunna gå utanför dörren utan att slippa tänka på att folk ”ser”en med allt vad det innebär är underbart. Sen kommer man nära djur och växtlivet vilket jag tror är hälsosamt för själen. Att se ett rådjur eller en vacker fjäril som sitter på en blomma kan vara som balsam för själen.

balsam försjälen